Cylinderhatten

Lørdag 14.00

Cylinderhatten, som sender på lørdage i timen mellem Kl.14.00 -15.00, er et program som formidler nyheds og kultur-relateret stof fra den globale verden, såvel som fra lokalområdet her på Vesterbro.

Indholdsmæssigt er den nyhedsformidlende del af programmet ofte baseret på kritiske og uddybende artikler, der vil andet end blot opmærksomhed for opmærksomhedens skyld og som måske derfor ofte forbigås i det store daglige mediecirkus. Den mere kulturelt orienteret del af programmet består ofte af litterære oplæsninger, reportager og optagelser fra arrangementer rundt om i byen samt selvproduceret sketch, hørespil, collager. Undertiden afsættes hele sendetimen til et aktuelt tema, som kan omhandle alt fra ”De afviste asylansøgeres sag” til ”Vildmarksliv i Lappland” Fra og med 2010 starter redaktionen desuden oplæsningen af føljetonen ”Lyset nordfor Stralsund” hvoraf et kapitel kan høres på Audioplayer nedenfor.

Redaktionsansvarlig for programmet er Ole Mark, der i øvrigt kan tilføje, at; Programmet oprindeligt var opkaldt efter denne høje hovedbeklædningsgenstand, som for ikke så mange år tilbage symboliserede magt og værdighed, for de der bar den. Lidt på linie med slipset, denne åbenbare halsløkke som nogle (ofte mænd) vælger at formørke deres ydre med.

Men hvor slipset har overlevet, er cylinderhatten i dag fuldstændig fortrængt fra det offentlige rum og henvist til mørke garderober i lukkede og dystre loger. Heldigvis kan hatten så anvendes til andet formål, som fek.s i programmet af samme navn. Her vendes cylinderhatten en gang ugentligt på hovedet efter at have været sendt en tur rundt i byen. Og hvorfor så det?

Jo, i høj grad for at give det en mening, når radioværten stiller spørgsmålet: “Hvad er mon i ugens løb blæst ind i cylinderhatten?”

Yderligere information omkring cylinderhattens væsen kan i øvrigt findes i Cornelis Vreeswijk`s sangtekst af samme navn.

  • Aenean risus lacus
  • Auctor in pretium id
  • Dapibus ut urna
  • Nulla et ultrices mi
  • Quisque laoreet dolor
  • Ut sapien aliquet tempor